X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Un miliardar american vrea să cumpere Tik Tok

16 mai. 18:45   Externe
1660 0

McCourt, un mogul imobiliar şi fost proprietar al echipei Los Angeles Dodgers, a declarat miercuri că iniţiativa sa Project Liberty lucrează la crearea unui consorţiu pentru a cumpăra operaţiunile TikTok din SUA împreună cu banca de investiţii Guggenheim Securities.

În cazul în care va avea succes, McCourt a declarat că intenţionează să retehnologizeze TikTok pentru a permite utilizatorilor individuali să aibă un control mai bun asupra identităţilor şi datelor lor digitale, transmite mediafax.ro

McCourt a lansat public Project Liberty în 2021 pentru a susţine astfel de chestiuni. Interesul lui McCourt pentru TikTok vine după ce preşedintele american Biden a semnat luna trecută o lege care impune vînzarea sau interzicerea popularei aplicaţii de socializare pînă la jumătatea lunii ianuarie, din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională şi de confidenţialitatea datelor.

TikTok a intentat un proces federal prin care contestă constituţionalitatea legii, în timp ce ByteDance, proprietarul platformei, cu sediul la Beijing, a declarat că nu poate şi nu va vinde operaţiunile sale din SUA pînă la termenul limită.

The Wall Street Journal a raportat că Beijingul a semnalat că nu va permite vînzarea forţată a TikTok, limitînd opţiunile proprietarului aplicaţiei chiar dacă cumpărătorii încep să se alinieze pentru a licita pentru operaţiunile sale din SUA.


O altă provocare cu care se confruntă potenţialii cumpărători este să îşi dea seama cît valorează aplicaţia de partajare video, estimările variind de la 20 de miliarde de dolari la peste 100 de miliarde de dolari.

0
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?