Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Un maestru al cinematografiei italiene a murit la 92 de ani

2 mar. 00:00   Externe
2703 0

Timp de decenii, inseparabilii fraţi Taviani s-au aflat în spatele unora dintre cele mai influente filme din cinematografia italiană, inclusiv capodopera "Padre Padrone", care a cîştigat Palme d'Or la Cannes în 1977.

Vittorio Taviani a murit în 2018 la vîrsta de 88 de ani, iar fratele său Paolo l-a urmat joi, la vîrsta de 92 de ani. Funeraliile lui Paolo Taviani, vor avea loc luni la Roma.

Fraţii Taviani au realizat în total cincisprezece lungmetraje marcate de un stil foarte literar, amestecînd istorie, psihanaliză şi poezie.

Ei s-au născut în Toscana, au fost pasionaţi de cinema de la o vîrstă fragedă şi s-au mutat la Roma în anii 1950. După succesul filmului "Padre Padrone" la Cannes, au revenit în 1982 cu "La nuit de San Lorenzo", un film cu o atmosferă de basm care a cîştigat Marele Premiu al Juriului, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

În 2012, fraţii Taviani au cîştigat Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin cu "César doit mourir", în care deţinuţii din închisoarea Rebibbia din Roma au interpretat tragedia lui Shakespeare.


În 1986, la Festivalul de Film de la Veneţia, ei au primit şi un Leu de Aur în onoarea întregii lor cariere.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав