X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Un avion Airbus a aterizat cu un singur motor

26 mar. 12:45   Externe
2234 0

Piloţii unui avion operat de compania Qantas Airways au oprit unul dintre cele două motoare ale aeronavei Airbus 330 după o problemă întîmpinată în timpul apropierii de oraşul australian Perth.

Avionul a aterizat în siguranţă, a anunţat marţi compania aeriană.

Aeronava Airbus A330-200 a solicitat o aterizare prioritară şi a rulat fără asistenţă suplimentară pînă la poartă, a declarat un purtător de cuvînt al celei mai mari companii aeriene din Australia, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Presa australiană a citat pasageri ai zborului Melbourne-Perth care au declarat că au auzit un zgomot puternic sau o bubuitură venind dintr-o laterală a avionului. Inginerii Qantas inspectează aeronava, a precizat operatorul aerian.

„Ştim că acest lucru trebuie să fi fost tulburător pentru clienţii aflaţi la bord şi le mulţumim pentru cooperare şi înţelegere”, a declarat compania Qantas.


Defecţiunile survenite la motoare sînt evenimente rare, însă avioanele cu două motoare sînt proiectate să zboare cu un singur motor, iar piloţii sînt instruiţi în acest sens. Avionul cu două culoare între rîndurile de scaune are o vechime de 21 de ani, potrivit furnizorului de informaţii din domeniul aeronautic ch-aviation.

8
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?