X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Uleiul de măsline a devenit "aur lichid" în Spania. Află de ce

6 sep. 2023,, 21:30   Externe
2745 0

Un nou furt impresionant de ulei de măsline în Spania, de data aceasta cu o valoare de peste o jumătate de milion de dolari, este cel mai recent exemplu al modului în care preţurile-record alimentează un val de infracţiuni în cel mai mare producător mondial de ulei de măsline.

Aproximativ 50.000 de litri de ulei de măsline extravirgin au dispărut recent de la o presă din regiunea Cordoba, din Spania. Hoţii au încărcat uleiul, cu o valoare de jumătate de milion de euro, în două cisterne, un jaf care potrivit unei organizaţii a producătorilor locali a durat aproximativ două ore.

Furturile în industria alimentară nu sînt ceva nou, însă valul de infracţiuni recente care au vizat uleiul de măsline arată cum acest produs a devenit „unul fierbinte" pe măsură ce seceta din Spania a dus la explozia preţurilor.

„Toată lumea este îngrijorată pentru că preţurile vor continua să crească, iar uleiul de măsline a devenit cu adevărat un fel de aur lichid", spune Martin Parra, manager la firma care a fost victima furtului, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Costul unei sticle de ulei de măsline extra virgin a crescut cu aproximativ 15% numai de la mijlocul lunii iulie, în supermarketurile din Spania.

Aproximativ 259.000 de kilograme de măsline au fost furate în regiunea Jaen din Spania în sezonul 2022-2023, în creştere cu 29% faţă de sezonul precedent.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?