Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Ucraina va stabili prețuri minime pentru exporturile de produse alimentare către UE

20 iun. 19:15   Externe
1919 0

Noile norme care interzic exportul de produse agricole ucrainene sub prețurile minime oficiale vor intra în vigoare abia în luna august.

Acest lucru a fost declarat de viceministrul agriculturii Mihail Sokolov, a relatat RBC-Ucraina citînd Reuters.

Potrivit acestuia, noul mecanism al prețurilor de export se va aplica livrărilor de grîu, porumb, ulei de floarea-soarelui, soia, semințe de rapiță și alte cîteva produse agricole.

Guvernul ucrainean a pregătit calcule privind stabilirea unor prețuri minime la export pentru unele produse agricole pentru a crește veniturile bugetare.

Conform noilor reguli, prețurile minime de export vor fi calculate pe baza datelor de la Serviciul Vamal de Stat, luînd în considerare condițiile de livrare pentru luna precedentă și utilizînd o reducere de 10%.


"Nu mă aștept ca acest lucru să se întîmple înainte de luna august", a declarat Sokolov la o întîlnire online cu analiști și comercianți.

În luna mai, Rada Supremă a adoptat două legi pentru a combate exporturile "negre" de cereale și nereturnarea veniturilor în valută. Legea interzice exporturile la prețuri mai mici decît prețurile minime de export permise. Valoarea reală a anumitor produse agricole nu poate fi mai mică decît prețul minim admis la export.

Potrivit Băncii Naționale a Ucrainei, pînă în septembrie 2023, exportatorii nu au returnat Ucrainei aproximativ 8 miliarde de dolari din cîștigurile în valută. BNU a înjumătățit perioada de returnare a veniturilor în valută pentru exportatorii de produse agricole la 90 de zile începînd cu noiembrie 2023.

Acest lucru a dus la creșterea rambursărilor cu sute de milioane de dolari pe lună.

3
1
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?