Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Ucraina și Ungaria pregătesc un acord global de cooperare

2 iul. 15:00   Externe
2016 0

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orban au convenit să lucreze la un acord care va elimina problemele bilaterale.

Liderii celor două țări au declarat acest lucru marți, după o întîlnire la Kiev, informează un corespondent al publicației Adevărul European.

În discursul acordat reporterilor, cei doi lideri au subliniat că întîlnirea a fost un pas important pentru rezolvarea problemelor acumulate pe o perioadă lungă de timp.

"Conținutul dialogului nostru pe toate problemele de astăzi poate deveni baza unui viitor document bilateral între statele noastre, care va reglementa toate relațiile noastre și se va baza pe o abordare în oglindă în relațiile dintre țări", a declarat Vladimir Zelenski.

Și Viktor Orban consideră că discuțiile au apropiat cele două țări de posibila semnare a unui nou acord.


"Dorim să stabilim relații între țările noastre, dorim să semnăm un acord global de cooperare cu Ucraina, similar acordurilor pe care le avem în vigoare cu ceilalți vecini ai Ungariei", a declarat premierul ungar.

În plus, el a menționat că Ungaria este pregătită să sprijine modernizarea economiei ucrainene și, de asemenea, intenționează să ajute Ucraina în timpul președinției sale a Consiliului UE.

"Urez toate cele bune Ucrainei, iar în timpul președinției ungare vă vom ajuta cu tot ce ne stă în putință", a adăugat prim-ministrul ungar.

2
2
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?