X 

Ucraina a convenit cu SUA asupra producției comune de arme

22 sep. 13:30   Război în Ucraina
2226 0

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a anunțat un acord în urma unei întîlniri cu președintele SUA pentru producerea în comun de arme.

El a făcut acest anunț în mesajul său video, pe care l-a publicat pe Telegram.

Potrivit acestuia, părțile au ajuns la un acord pe termen lung pentru a lucra împreună cu Statele Unite ale Americii Ucraina în vederea producerii în comun a armelor necesare.

"Acesta este un nou nivel al unității noastre! Coproducția în domeniul apărării cu Statele Unite este un lucru istoric. O nouă bază industrială, noi locuri de muncă - pentru ambele noastre națiuni. Ucraina va putea să producă, în special, sisteme de apărare aeriană", a precizat Zelenski.

El a adăugat că Kievul se pregătește să creeze un nou ecosistem de apărare cu Washingtonul pentru a produce arme și pentru a spori în continuare libertatea și protecția vieții.


De asemenea, președintele ucrainean i-a mulțumit omologului său american Joe Biden și ambelor partide din Congres.

"Am simțit încredere - încredere care este întotdeauna fundamentul unității. Întrebări clare și sincere din partea membrilor Camerei Reprezentanților și a senatorilor. Răspunsuri directe. Au existat întîlniri la Pentagon - conversații importante despre sprijinul pentru apărare", a rezumat Zelenski.

În timpul vizitei președintelui ucrainean, Statele Unite au anunțat că vor acorda Ucrainei o nouă asistență în domeniul securității și apărării în valoare totală de 325 de milioane de dolari

1
1
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?