Au devenit cunoscute detaliile vizitei lui Zelenski la Washington

18 sep. 14:00   Război în Ucraina
2702 0

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski se va întîlni joi, 21 septembrie, cu toți senatorii americani din Congres și va ține un discurs, iar după aceea se va întîlni cu Joe Biden la Casa Albă.

Punchbowl News și CNN au aflat despre acest lucru de la interlocutorii din Congres, relatează European Pravda.

Întîlnirea dintre Zelenski și senatori este organizată de liderii ambelor partide din camera superioară a Congresului – democratul Chuck Schumer și republicanul Mitch McConnell. Președintele Ucrainei se va adresa senatorilor la ora locală 10:00 (17:00 ora Kiev).

Potrivit CNN, Zelenski nu va vorbi la sesiunea comună a Congresului SUA. Discursul său în Senat va fi precedat de un briefing închis despre Ucraina pentru senatori programat pentru miercuri.

După evenimentele din Congres, președintele american Joe Biden își va primi omologul ucrainean la Casa Albă, lucru confirmat anterior de consilierul său pentru securitate națională, Jake Sullivan.


Vizita lui Zelenski are loc în timp ce Congresul SUA analizează o solicitare a Casei Albe pentru un ajutor suplimentar de 23 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Dar aprobarea sa este încă incertă, deoarece Partidul Republican rămîne profund divizat în această problemă.

O parte din aripa dreaptă a Partidului Republican din SUA, condusă de Donald Trump, susține că Statele Unite acordă prea mult ajutor Ucrainei și ar trebui să se concentreze pe prioritățile interne.

3
3
0
0
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?