Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Trotinetele electrice închiriate nu se vor mai regăsi pe străzile din Paris

28 aug. 2023,, 03:00   Externe
3325 0

Trotinetele electrice închiriate nu se vor mai regăsi pe străzile din Paris. Pînă pe 1 septembrie, acestea vor dispărea complet din oraș, scrie Meduza cu referire la Le Figaro.

Companiile, care ofereau în chirie trotinete electrice, își scot vehiculele de pe străzile din Paris. Autoritățile orașului, după un referendum organizat în aprilie, nu au negociat un nou contracte cu companiile Dott, Lime și Tier.

Contractele cu aceste companii expiră pînă pe 1 septembrie 2023. Pînă la acel moment, potrivit sursei, toate cele 15 mii de trotinete urmează a fi scoase de pe străzile orașului, transmite newsmaker.

Se precizează că sînt scoase de pe străzile Parisului cîte 450 de trotinete pe zi, iar pe măsură ce se apropie termenul de finalitate a contractului se vor lua cîte 750 unități pe zi.

Cele trei companii au declarat că vor trimite trotinete electrice în alte orașe din Franța, inclusiv Germania, Polonia, Belgia, Italia și Israel. Totodată, companiile au menționat că intenționează să se ocupe activ de închirierea de biciclete electrice la Paris.


Potrivit sursei, în aprilie 2023, primarul Parisului a organizat un referendum, unde a întrebat locuitorii orașului dacă își doresc reînnoirea contractelor cu firmele care oferă în chirie trotinete. Majoritatea participanților la referendum au votat împotrivă.

7
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?