Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ministrul chinez de Externe despre războiul din Ucraina: „Principalul lucru este să restabilim pacea”

22 feb. 17:45   Externe
2074 0

Ministrul chinez de Externe Wang Yi a spus că în războiul din Ucraina principalul lucru este oprirea ostilităților.

Potrivit acestuia, problema „crizei ucrainene” va fi judecată de istorie, care va arăta „cine a avut dreptate și cine a comis nedreptate”.

Ministrul chinez de Externe Wang a spus acest lucru într-un interviu acordat presei chineze după ce și-a încheiat călătoria în Europa, care a constat în participarea la Conferința de Securitate de la München și o vizită în Franța și Spania.

Wang Yi a remarcat că „criza din Ucraina” este unul dintre principalele două puncte fierbinți internaționale care cauzează consecințe negative în întreaga lume.

Potrivit ministrului chinez de Externe, continuarea războiului în Ucraina nu corespunde intereselor generale ale comunității internaționale.


"Istoria va judeca toate nuanțele acestei crize, cine a avut dreptate și cine a comis nedreptate. Deocamdată, cel mai urgent lucru este restabilirea păcii", a spus Wang Yi.

El a subliniat că, din punct de vedere istoric, sfîrșitul oricărui război va fi prin negocieri de pace, astfel China „crede că singura cale de ieșire este o soluție politică”.

Potrivit șefului diplomației chineze, în „criza ucraineană” există încă o licărire de „speranță pentru pace”, așa că negocierile de pace nu trebuie abandonate.

În plus, ministrul chinez de Externe a subliniat că țara sa va juca un rol constructiv în securitatea Europei.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?