Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Trenul care se pregătește să depășească la viteză un avion

4 mar. 23:00   Externe
2049 0

În cadrul unui test, trenul maglev hyperloop al Chinei a atins un record mondial de viteză de 623 km/h. Creatorii săi speră să construiască un tren care să fie de peste trei ori mai rapid decît un avion, depășind în acest proces bariera sunetului.

China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), o companie de stat, a construit trenul maglev cunoscut sub numele de T-Flight. Capsulele care levitează magnetic sînt propulsate prin tuneluri cu o rezistență foarte mică a aerului de către trenurile hyperloop.

Pentru a testa noul tren, CASIC a construit o cale ferată cu tuburi de vid de joasă presiune, care are o lungime de aproximativ 2 kilometri. Pentru a permite trenului să atingă 1.000 km/h, CASIC intenționează să extindă calea ferată la 60 km în timpul celei de-a doua faze de testare, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Vehiculele sau capsulele pot călători pe sistemele Hyperloop la viteze substanțial mai mari decît cele ale trenurilor convenționale, majoritatea fiind limitate la 595 km/h în Statele Unite.

Au trecut peste zece ani de cînd Elon Musk a sugerat pentru prima dată ideea unui sistem Hyperloop pentru Statele Unite, în 2013.

3
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?