Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Cum evoluează programul chinez de explorare lunară cu echipaj uman

1 mar. 21:15   Externe
1695 0

În prezent, programul chinez de explorare lunară cu echipaj uman progresează cu viteză maximă.

Vehiculul de lansare Long March 10 (Long March 10), nava spațială cu echipaj Mengzhou (Dream Shuttle), aparatul de aselenizare Lanyue (Reach for the Moon) și costumul de aselenizare sînt în stadiul de dezvoltare a prototipului.

Acest lucru a fost declarat de Biroul Programului Spațial cu echipaj din China (CMSA).

Conform planului, prima aselenizare a astronauților chinezi pe suprafața satelitului natural al Pămîntului va avea loc înainte de 2030. În cadrul misiunii cu echipaj, două vehicule de lansare vor fi lansate pe Lună, cu ajutorul cărora o navă spațială și un modul de aterizare vor fi lansate pe orbita lunii. După întîlnirea și andocarea celor două nave spațiale, astronauții se vor transfera de la navă spațială la modulul de aselenizare.

Noul vehicul de lansare Long March 10, care folosește hidrogen lichid și oxigen și kerosen ca combustibil pentru rachete, este dezvoltat în primul rînd pentru a lansa o navă spațială cu echipaj și un modul de aselenizare pe orbita de transfer Pămînt-Lună.


CMSA a anunțat, de asemenea, că China va lansa nave spațiale cu pilot Shenzhou 18 și Shenzhou 19 în 2024. Echipajele pentru aceste două zboruri cu echipaj au fost deja selectate. În prezent se antrenează intens și se pregătesc pentru misiunile de mai sus. Și echipajul Shenzhou-17 este programat să se întoarcă pe Pămînt la sfîrșitul lunii aprilie.

În același timp, departamentul spațial a confirmat disponibilitatea țării de a promova constant proiecte de cooperare internațională cu instituții precum Oficiul Națiunilor Unite pentru Afaceri Spațiale (UNOSA).

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?