X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tren cu produse agricole ucrainene avariat în Polonia

24 feb. 17:00   Externe
2167 0

Un tren care transporta produse agricole ucrainene a fost avariat în gara poloneză Dorohusk.

Ministerul Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina a comunicat acest lucru, informează site-ul de știri și analiză "Европейская правда".

Potrivit ministerului, persoane necunoscute au avariat sîmbătă, în jurul orei 9.00, vagoane de marfă cu fasole.

Viceprim-ministrul și ministrul ucrainean al Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii, Aleksandr Kubrakov, a cerut agențiilor de aplicare a legii din Polonia să dea un răspuns imediat.

"Distrugerea sistemică a produselor agricole ucrainene pare a fi un sabotaj planificat. Țara noastră se apără și supraviețuiește și datorită agricultorilor. Așadar, cei care au comis aceste crime nu sînt cu siguranță interesați de pacea ucraineană", a declarat el.


În ajun, poliția poloneză a început să investigheze al doilea caz de împrăștiere a încărcăturii de cereale din Ucraina, după ce persoane necunoscute au deschis vineri dimineață trapele a două camioane cu cereale din Ucraina în gara din Dorogusk, din care rapița s-a revărsat pe șine.

Vă reamintim că precedentul incident cu cereale împrăștiate pe calea ferată a avut loc la 20 februarie, în apropierea punctului de control Medyka-Shehyni - fermierii au vărsat cereale dintr-un tren de marfă pe calea ferată.

Consulul general al Poloniei la Lvov și-a cerut scuze Ucrainei după incident.

Primul incident de acest fel a avut loc la începutul acestei luni, la punctul de control Dorogusk, cu camioane care trebuiau să transporte cereale în tranzit prin Polonia. Procuratura investighează acțiunile protestatarilor de atunci, iar guvernul polonez și-a cerut scuze pentru incident.

13
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?