Singurul segment din piață, care a rămas neschimbat, este cel de lux, cu locuințele în valoare de peste un milion de dolari, fiind şi singura categorie de prețuri care a înregistrat creșteri în vînzări, în iunie, conform Asociației Naționale a Agenților Imobiliari.
Cu rata dobînzii fixe pe 30 de ani, oscilînd chiar sub 6,9% după ce a fost în jur de 3% de la sfîrșitul lui 2019 pînă la începutul lui 2022, oricine trebuie să aplice pentru un împrumut plătește un preț semnificativ mai mare pentru aceeași casă decît ar fi făcut-o acum cîțiva ani, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.Singurii care rămîn neafectați sînt cumpărătorii, cu buzunare adînci, care dispun de cash."Nu-mi amintesc cînd am auzit ultima dată un cumpărător vorbind despre credite," a declarat un agent imobiliar de lux din Florida.
La sfîrșitul primului trimestru, 45% dintre cumpărătorii de case de lux din SUA au folosit numerar. Vînzările de active pe termen lung și averile moştenite sînt surse populare de finanțare. În contrast, cumpărătorii de rînd depind de economiile personale și de veniturile lor, care nu au ținut pasul cu inflația.
Adăuga comentariu