Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

SUA investighează amploarea scurgerii de documente clasificate

11 apr. 2023,, 15:00   Externe
2666 0

Departamentul Apărării al SUA nu a stabilit încă amploarea scurgerii de documente clasificate și lucrează pentru a studia posibilele consecințe ale difuzării informațiilor.

Acest lucru a fost raportat marți de CNN, citîndu-l pe ministrul adjunct al Apărării pentru Relații Publice, Chris Meagher.

„[Departamentul american al Apărării] lucrează non-stop pentru a studia amploarea diseminării datelor, pentru a evalua daunele și [a lua] posibile măsuri de atenuare”, a spus oficialul. Meagher a mai remarcat că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost informat despre scurgere de informații pe 6 aprilie și „a avut întîlniri zilnice cu conducerea de vîrf [a țării]” de atunci.

Potrivit lui Meagher, Pentagonul a înființat un grup operativ pentru a investiga și reprezintă un „efort coordonat între departamente”. Oficialul a refuzat să spună cine se ocupă de acest grup și de procesul de anchetă.

Anterior, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a informat că Departamentul Apărării al SUA verifică autenticitatea documentelor presupuse secrete care au ajuns pe internet. Singh a spus că administrația de la Washington „evaluează impactul pe care aceste documente fotografiate l-ar putea avea asupra securității naționale a SUA și asupra aliaților și partenerilor națiunii”.


Potrivit Reuters, documentele vehiculate pe internet pot fi falsuri. Documentele se referă la planurile Statelor Unite și ale NATO de a pregăti forțele armate ucrainene pentru o contraofensivă. Multe materiale care dezvăluie informații despre orarele de aprovizionare cu arme și numărul de trupe au fost publicate, în special, pe Twitter și Telegram. Agenția subliniază că acesta poate fi unul dintre cele mai semnificative cazuri de scurgere de informații de la apariția a peste 700 de mii de documente, videoclipuri și telegrame diplomatice pe site-ul WikiLeaks în 2013.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?