X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

SUA contactează aliații în legătură cu documentele Pentagonului scurse

11 apr. 2023,, 12:30   Externe
2766 0

Statele Unite discută la nivel înalt cu aliații săi problema scurgerii documentelor clasificate americane pe internet.

Acest lucru a fost declarat la un briefing de către șef adjunct al Serviciului de presă al Departamentului de Stat Vedant Patel.

„Reprezentanții agențiilor americane sînt în contact cu aliați și parteneri la nivel înalt în această problemă”, a spus el.

Patel a adăugat că SUA se angajează să „protejeze informațiile”, precum și să mențină parteneriate cu alte țări.

Anterior, presa americană a raportat că Pentagonul și Departamentul de Justiție al SUA au lansat o anchetă din cauza scurgerii de documente secrete referitoare la planurile Washingtonului și NATO de a pregăti Forțele Armate ale Ucrainei pentru o contraofensivă. O mulțime de materiale care dezvăluie date despre orarele de aprovizionare cu arme și numărul de trupe au fost publicate, în special, pe Twitter și Telegram. Pe 7 aprilie, The New York Times a anunțat că o nouă porțiune a documentelor secrete americane pe subiecte ucrainene a apărut pe internet. Potrivit publicației, au fost găsite și materiale legate de Orientul Mijlociu și China.


Reuters subliniază că aceasta ar putea fi una dintre cele mai importante scurgeri de informații de cînd au apărut peste 700.000 de documente, videoclipuri și telegrame diplomatice pe WikiLeaks în 2013. În același timp, după cum notează agenția, documentele distribuite pe internet se pot dovedi a fi false.

2
0
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?