COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA, dispuse să folosească forță împotriva Turciei

SUA, dispuse să folosească forță împotriva Turciei

Statele Unite avertizează cu o intervenţie militară împotriva Turciei în Siria.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a spus ieri că un număr limitat de militari americani vor rămîne în Siria pentru a proteja cîmpurile petroliere şi pentru menţinerea unei garnizoane din sudul Siriei, Tanf, la graniţa cu Iordania.

Militarii americani vor rămîne în garnizoana Tanf la cererea Israelului şi a Iordaniei - a declarat preşedintele Trump reporterilor, după o întîlnire a cabinetului său la Casa Albă.


Este pentru a doua oară în acest an cînd, după ce a anunţat retragerea tuturor trupelor americane din Siria, Donald Trump reconsideră decizia retragerii complete, în urma unui val de dure critici bipartizane la Washington.

Acum administraţia sa spune că va menţine în Siria mai mult de 20% din trupe, ceea ce ar însemna că ar rămîne în jur de 200 de militari pentru a proteja zona de producţie petrolieră şi a preveni ca ea să cadă sub controlul grupului Stat Islamic sau a guvernului sirian, care recuperează teritoriul cu ajutorul Rusiei şi Iranului.

Pe de altă parte, într-un interviu pentru televiziunea CNBS, secretarul de stat Mike Pompeo a spus că preşedintele Trump este pe deplin pregătit să acţioneze militar împotriva Turciei în Siria, dacă va fi necesar.

Administraţia Trump preferă însă pacea şi nu războiul - a insistat Mike Pompeo."

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load