Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Studiu: Poluarea aerului contribuie la creşterea rezistenţei la antibiotice

8 aug. 2023,, 23:00   Externe
2066 0

Poluarea aerului contribuie la creşterea rezistenţei la antibiotice, care reprezintă o ameninţare semnificativă pentru sănătatea umană la nivel mondial,

Un studiu, care utilizează date din peste 100 de ţări pe parcursul a aproape două decenii, indică faptul că poluarea atmosferică crescută este legată de creşterea rezistenţei la antibiotice în toate ţările şi pe toate continentele.

De asemenea, analiza sugerează că legătura dintre cele două s-a consolidat în timp, creşterea nivelului de poluare a aerului coincizînd cu creşteri mai mari ale rezistenţei la antibiotice.

Rezistenţa la antibiotice este una dintre ameninţările cu cea mai rapidă creştere la adresa sănătăţii globale. Ea poate afecta persoane de orice vîrstă din orice ţară şi ucide deja 1,3 milioane de oameni pe an, potrivit estimărilor, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Principalii factori determinanţi sînt în continuare utilizarea greşită şi excesivă a antibioticelor, care sînt folosite pentru a trata infecţiile. Dar studiul sugerează că problema este agravată de creşterea nivelului de poluare a aerului.


Poluarea aerului este deja cel mai mare risc de mediu pentru sănătatea publică. Expunerea pe termen lung la poluarea atmosferică este asociată cu afecţiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă, astmul şi cancerul pulmonar, reducînd speranţa de viaţă.

Prin controlul poluării aerului, s-ar putea reduce considerabil decesele şi costurile economice care decurg din infecţiile rezistente la antibiotice.

Studiul a fost unul observaţional, iar cercetările viitoare ar trebui să se concentreze pe investigarea mecanismului care stă la baza modului în care poluarea aerului afectează rezistenţa la antibiotice.

1
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?