Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Sondajele prevestesc o înfrîngere majoră pentru partidul lui Sunak în Marea Britanie

20 iun. 18:45   Externe
2046 0

Trei sondaje de opinie au anticipat miercuri o înfrîngere record pentru conservatorii premierului britanic Rishi Sunak la alegerile din 4 iulie.

Despre aceasta, după cum scrie "Adevărul European", relatează Reuters.

Sondajele de opinie au prezis că Partidul Laburist este pe cale să obțină o majoritate covîrșitoare după 14 ani de opoziție.

Un sondaj YouGov a arătat că laburiștii ar putea obține 425 de mandate parlamentare în Camera Comunelor, care are 650 de locuri, cea mai mare cifră de pînă acum. Savanta prezice 516 locuri pentru laburiști, în timp ce More in Common prezice 406.

Serviciul YouGov le-a acordat conservatorilor 108 locuri și liberal-democraților 67, în timp ce Savanta a dat 53 de locuri conservatorilor și 50 liberal-democraților. More in Common a prezis 155 și, respectiv, 49 de locuri pentru ambele forțe.


Sondajul Savanta, publicat de ziarul Telegraph, arată că Sunac ar putea pierde chiar și propriul său mandat parlamentar din nordul Angliei.

Sondajele au ținut cont de vîrsta, sexul, educația și alte date ale alegătorilor pentru a prezice rezultatul în fiecare circumscripție britanică. Sociologii au folosit această metodă pentru a prezice cu succes rezultatele alegerilor britanice din 2017.

Rezultatele sînt în mare parte în concordanță cu sondajele anterioare, care au prezis o victorie a laburiștilor, dar au arătat că amploarea înfrîngerii conservatorilor ar putea fi chiar mai gravă decît se credea anterior.

Ratingul Reform UK a crescut după ce Farage, cunoscut mai ales pentru campania sa de succes pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat că se întoarce în politică, că va conduce un partid și că va candida la alegerile parlamentare.

Cu toate acestea, Marea Britanie are un sistem electoral majoritar, ceea ce înseamnă că Reform UK ar putea obține milioane de voturi în întreaga țară fără a cîștiga un singur loc în parlament.

YouGov prezice că Reform UK va cîștiga cinci mandate, iar Savanta prezice că nu va cîștiga nici unul. More in Common nu a furnizat date pentru Reform UK.

8
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?