X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Sondaj: Trump este favorit la alegeri. Pe ce loc este Biden

11 dec. 2023,, 02:30   Externe
3599 0

Preşedintelui american, Joe Biden, se află în cel mai slab punct din timpul preşedinţiei sale, potrivit unui nou sondaj de opinie al Wall Street Journal, alegătorii acordîndu-i cele mai slabe note în ceea ce priveşte performanţa profesională şi favorizîndu-l pentru prima dată pe Donald Trump în contextul unei probabile confruntări prezidenţiale în 2024.

Rezultatele sînt un semnal de alarmă pentru Biden şi pentru democraţi la mai puţin de un an înainte de alegeri.

Biden se află în urma lui Trump cu 4 puncte procentuale, 47% la 43%, pe un buletin de vot ipotetic cu doar cei doi candidaţi. Avantajul lui Trump se extinde la 6 puncte, 37% la 31%, atunci cînd se adaugă cinci potenţiali candidaţi terţi şi independenţi, notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Nemulţumirea faţă de Biden este omniprezentă în noul sondaj, deşi o mare parte din ea apare în rîndul grupurilor cu înclinaţii democrate care ar putea să-l susţină în continuare pe preşedinte în ziua alegerilor.

Doar 23% dintre alegători spun că politicile lui Biden i-au ajutat personal, în timp ce 53% spun că au fost afectaţi de agenda preşedintelui. În schimb, aproximativ jumătate dintre alegători spun că politicile lui Trump, atunci cînd era preşedinte, i-au ajutat personal.


10
1
2
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?