X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Casa Albă, deschisă pentru concesii privind migrația în schimbul ajutorării Ucrainei

8 dec. 2023,, 11:45   Externe
2026 0

Administrația Biden ia în considerare impunerea de noi restricții asupra persoanelor care pot solicita azil, precum și extinderea procesului de deportare pentru a asigura noi ajutoare pentru Ucraina și Israel în proiectul de lege privind finanțarea suplimentară.

Acest lucru a fost dezvăluit pentru Reuters de o sursă familiarizată cu discuțiile, scrie Adevărul European.

Casa Albă și Congresul american încearcă să ajungă la un acord care să ofere ajutor militar celor două țări aliate, descurajînd în același timp imigrația ilegală la granița dintre SUA și Mexic.

Republicanii au refuzat să aprobe creșterea finanțării pentru Ucraina fără măsuri suplimentare menite să reducă numărul record de imigranți care încearcă să treacă ilegal frontiera americană. Acest lucru a dus la negocieri complexe care au reunit chestiuni în mare parte fără legătură între ele.

Casa Albă, a precizat sursa, ar fi deschisă la ridicarea standardelor pentru verificarea inițială a solicitanților de azil.


Sursa a declarat că administrația Biden ia în considerare, de asemenea, o formă de regulă a "țării terțe sigure" care ar refuza azilul migranților care trec printr-o altă țară în drumul lor spre Statele Unite.

Un alt posibil punct de acord ar putea fi extinderea procesului de deportare accelerată.

Un grup bipartinic de senatori care încearcă să ajungă la un acord discută, de asemenea, despre limitarea numărului de solicitări de azil, a precizat sursa citată. Poziția administrației Biden cu privire la o astfel de limită rămîne neclară.

Camera Reprezentanților, condusă de republicani, are termen pînă la 14 decembrie pentru a-și încheia lucrările din acest an. Acest lucru lasă puțin timp pentru a adopta o legislație. Senatul, condus de democrați, are un termen similar.

Avînd în vedere acest lucru, sursele au declarat că obiectivul este de a ajunge la un acord de bază și, eventual, de a lucra la detalii specifice ale textului legislativ în timpul vacanței.

Reamintim că, la 6 decembrie, proiectul de lege pentru acordarea de ajutor Ucrainei, Israelului și Taiwanului nu a reușit să treacă de un vot de procedură în Senat.

Eșecul acestui vot nu exclude posibilitatea de a reintroduce proiectul de lege în viitorul apropiat.

1
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?