Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Sistemul de transport din Paris „nu va fi pregătit” pentru Jocurile Olimpice

23 noi. 2023,, 23:00   Externe
2487 0

Cu mai puțin de un an înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, primărița Anne Hidalgo, spune că sistemul de transport al capitalei franceze nu va fi gata la timp, relatează France 24.

Declarația sa a provocat furia adversarilor politici.

Anne Hidalgo a afirmat, într-o emisiune de la postul de televiziune TMC TV, că infrastructura Jocurilor Olimpice va fi pregătită, dar „există două lucruri pentru care nu vom fi pregătiți”, adică transportul și problema persoanelor fără adăpost. „Încă avem probleme în chestiunile de transport cotidian și încă nu ajungem la confortul și punctualitatea necesare pentru parizieni. (…) Există locuri în care transportul nu va fi pregătit și nu vor fi suficiente trenuri”, a declarat Hidalgo.

Sistemul de transport din Paris este deja supus unei presiuni uriașe, notează sursa citată, atît navetiștii, cît și turiștii plîngîndu-se de frecvența slabă a mijloacelor de transport, de supraaglomerare și de lipsa curățeniei. Referindu-se la situația persoanelor fără adăpost, Hidalgo a spus că vrea să profite de organizarea Jocurilor Olimpice pentru a găsi o soluție pe termen lung la problema celor care dorm pe străzi și în stațiile de metrou din Paris. Critici din partea unor politicieni Adversarii politici au criticat-o pe Hidalgo pentru declarațiile sale, aceasta fiind deja în centrul unei controverse după ce s-a aflat că a prelungit o călătorie oficială pe un teritoriu francez din Pacific, în luna octombrie, cu o vizită privată de două săptămîni.

Primărița socialistă este acuzată că a încercat să își mascheze absența publicînd pe rețelele sociale imagini de arhivă cu ea în Paris, inclusiv o înregistrare video în care se plimba cu bicicleta de-a lungul Senei.


Hidalgo a negat acuzațiile. Ministrul transporturilor, centristul Clement Beaune, a afirmat că Hidalgo că nu a fost prezentă la reuniunile comisiei în care s-a discutat despre infrastructura de transport. „Doamna Hidalgo nu este prezentă, nu participă la reuniunile de lucru, dar are o opinie pentru alții. Ce respect are ea pentru funcționarii noștri publici și pentru parizieni!”, a precizat Beaune într-un mesaj pe rețeaua X. La rîndul său, șefa regiunii Ile-de-France, care include Parisul, Valerie Pecresse, președinta partidului de centru-dreapta Soyons libres, a spus că autoritățile vor fi pregătite, vorbind despre „o muncă colectivă imensă care nu trebuie să fie pătată de un primar absent”. Jocurile Olimpice de la Paris sînt programate în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?