X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pregătiri pentru Jocurile Olimpice: la Paris, din oraș sînt mutați oamenii fără adăpost

27 sep. 2023,, 19:30   Externe
2150 0

Guvernul francez lucrează de cîteva luni pentru a accelera transferul persoanelor fără adăpost din Paris în alte părți ale țării, iar, în fiecare săptămînă, între 50 și 150 de persoane sînt duse într-una din cele 10 locații din Franța puse la dispoziție pentru găzduirea lor.

În ciuda refuzului guvernului de a accepta orice legătură cu Jocurile Olimpice, pe care Parisul le va găzdui în vara anului 2024, unele organizații neguvernamentale și oficiali cred că Jocurile Olimpice fac parte din motivul pentru care acest plan de relocare a fost recent activat.

În 2022, aproximativ 50.000 de persoane fără adăpost erau cazate în camere de hotel în fiecare noapte în regiunea Ile-de-France, unde se află Paris, potrivit organizațiilor caritabile, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Anul acesta, cel puțin 5.000 dintre aceste locuri nu mai sînt disponibile, ceea ce ar putea explica parțial de ce a fost dispusă această politică de relocare.

Aproximativ jumătate dintre persoanele fără adăpost din țară sînt concentrate în regiunea Ile-de-France, unde au acces la mai multe organizații caritabile, oportunități de angajare și legături personale.


1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?