Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Siria: Opt soldați răniți în urma atacurilor israeliene

3 mai. 09:31   Externe
1602 1

Atacuri aeriene israeliene au rănit opt soldați sirieni în apropiere de Damasc, a anunțat vineri Ministerul sirian al Apărării, notează Agerpres cu referire la AFP.

Joi seară, „inamicul israelian a lansat lovituri aeriene dinspre Platoul Golan sirian ocupat, vizînd un sit din apropierea Damascului (...) rănind opt soldați", a indicat ministerul într-un comunicat.

Israelul rareori comentează loviturile individuale, dar repetă în mod regulat că nu va permite inamicului său jurat, Iranul, să-și sporească prezența în Siria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care are dispune de o vastă rețea de surse în Siria, a raportat că Israelul a lovit o clădire guvernamentală în zona rurală la periferia Damascului, folosită din 2014 de Hezbollahul libanez pro-iranian.

Armata israeliană a efectuat sute de lovituri în Siria de la izbucnirea războiului civil acolo în 2011, vizînd în principal poziții militare și luptători pro-iranieni.


Numărul de lovituri a crescut de la declanșarea războiului dintre Israel și Hamas pe 7 octombrie, cînd mișcarea islamistă palestiniană a lansat un atac mortal fără precedent împotriva Israelului.

Pe 19 aprilie, atacuri israeliene au vizat o poziție a armatei siriene în sudul țării, potrivit guvernului sirian și OSDO.

Pe 13 aprilie, Iranul a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, cu 350 de drone și rachete, dintre care majoritatea au fost interceptate cu ajutorul Statelor Unite și al altor țări. Teheranul a declarat că a acționat în „legitimă apărare" după atacul mortal, atribuit Israelului, care a distrus consulatul său la Damasc pe 1 aprilie.

Războiul din Siria a făcut peste 500.000 de morți și milioane de persoane strămutate de la izbucnirea lui în martie 2011.

1
0
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?