Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Serviciul Federal Fiscal și Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei vor verifica afacerile Laimei Vaikule în Rusia

18 oct. 2023,, 06:00   Externe
3062 0

Ofițerii de inspecție ai Serviciului Federal Fiscal și ai Ministerului de Interne de la Moscova vor verifica afacerile cîntăreței de muzică pop rusă și letonă Laima Vaikule în Rusia. Despre acest lucru a fost informat TASS în cadrul organelor de drept.

"În prezent, a fost luată decizia de a verifica afacerile lui Laima Stanislavovna Vaikule în Rusia. Verificarea va avea loc pînă la jumătatea lunii noiembrie, este efectuată de ofițerii Departamentului principal al Ministerului rus de Interne din Moscova și de inspecția Serviciului Federal Fiscal din Moscova", a declarat interlocutorul agenției, adăugînd că aceasta ar putea fi prelungită dacă este necesar.

Vitaly Borodin, șeful Proiectului federal privind securitatea și anticorupția, a adresat anterior o sesizare către Procuratura Generală a Rusiei, în care a menționat că Vaikule, care a vorbit negativ despre operațiunea militară specială și susține Ucraina, continuă să facă bani în Rusia. Potrivit acestuia, cîntăreața deține active la Moscova prin intermediul persoanei sale juridice letone. Activistul public a cerut să se verifice aceste circumstanțe, precum și să se ia în considerare excluderea din Registrul de stat unificat al persoanelor juridice a companiei "Laima-Lux Rus", prin intermediul căreia cîntăreața poate primi venituri.

Vaikule locuiește în afara Rusiei și se declară public împotriva operațiunii speciale. În august anul trecut, Dmitri Kuznetsov, deputat în Duma din partea fracțiunii "O Rusie Justă - Pentru Adevăr", a trimis un apel directorului FSB, Alexandr Bortnikov, în care îi cerea să ia în considerare posibilitatea de a-i interzice cîntăreței să intre în Rusia după ce aceasta a desfășurat un steag ucrainean la un concert din Lituania.

TASS a solicitat un comentariu oficial din partea Ministerului de Interne și a inspectoratului Serviciului Federal Fiscal; agenția nu dispune de comentarii din partea reprezentanților lui Vaikule.

23
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?