COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Scandal diplomatic: Franţa îşi recheamă ambasadorii din SUA şi Australia

18 sep. 17:00   În lume
1656 6

Scandal diplomatic la nivel înalt. Franţa îşi recheamă ambasadorii din Statele Unite şi Australia pentru consultări. Decizia a fost luată în semn de protest după ce Australia a anulat un contract de 40 de miliarde de euro pentru achiziţia unor submarine de concepţie franceză.

Anularea contractului vine după ce Australia, SUA şi Marea Britanie au anunţat încheierea unui parteneriat de securitate ce prevede cooperarea în domeniul informaţiilor şi tehnologiilor avansate. Acordul include şi transferul de tehnologie americană pentru producerea de submarine cu propulsie nucleară în Australia.

Un oficial de la Casa Albă a declarat, sub protecţia anonimatului, că Statele Unite regretă decizia francezilor de a rechema ambasadorul - o măsură fără precedent între state aliate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽