Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

SBU ia în considerare trei versiuni de prăbușire a elicopterului în Brovary

18 ian. 2023,, 15:00   Externe
3814 0

Serviciul de Securitate al Ucrainei a început producția din cauza unui accident de elicopter în Brovary. Sunt luate în considerare trei versiuni ale accidentului.

RBC-Ucraina informează despre acest lucru cu referire la canalul Telegram al SBU.

SBU examinează mai multe versiuni ale tragediei și anume: încălcarea regulilor de zbor; defecțiune tehnică a elicopterului; acțiune deliberată de distrugere a vehiculului.

Angajații SBU desfășoară activități de investigație și operaționale pentru a stabili toate relațiile cauzale și detaliile accidentului.

Potrivit informațiilor, în dimineața zilei de 18 ianuarie 2023, un elicopter s-a prăbușit în Brovary, regiunea Kiev. La bord se afla conducerea Ministerului Afacerilor Interne, printre morți se aflau ministrul Denis Monastyrsky și primul său adjunct Evgheni Yenin.


Elicopterul s-a prăbușit în apropierea grădiniței de pe strada Petlyura, în jurul orei 08:20. În urma unei explozii puternice, a izbucnit un incendiu, care a deteriorat clădirea grădiniței și unul dintre blocurile din apropiere. La fața locului au sosit imediat toate serviciile de urgență: salvatori, medici, militari și polițiști.

Potrivit datelor preliminare, în general, cel puțin 18 persoane au murit în urma tragediei, inclusiv 3 copii. Alte 29 de persoane au fost rănite, inclusiv 15 copii. Victimele primesc toată asistența necesară.

Potrivit speakerului Forțelor Aeriene, Yuri Ignat, aparat prăbușit este un elicopter Super Puma, livrat cîndva de partenerii francezi.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a fost trimisă cu elicopterul într-unul dintre punctele fierbinți, la Harkov.

0
0
2
7
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?