X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În apropiere de Kiev s-a prăbușit un elicopter cu conducerea MAI al Ucrainei

18 ian. 2023,, 10:42   Externe
3611 0

Elicopterul s-a prăbușit în orașul Brovary, regiunea Kiev, în urma accidentului a luat foc clădirea unei grădinițe. În momentul prăbușirii elicopterului, la bord se aflau ministrul de Interne Denis Monastyrsky, adjunctul său Yevgeny Yenin și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

Informația este prezentată într-un comentariu pentru RBC-Ucraina de către o sursă informată din agențiile de aplicare a legii.

Această informație a fost confirmată și de șeful Poliției Naționale, Igor Klymenko.

„În această dimineață, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat de Urgență s-a prăbușit la Brovary. În urma unui accident de avion, și-a pierdut viața conducerea Ministerului Afacerilor Interne: ministrul, prim-viceministrul și secretarul de stat al Ministerului de Interne (Yuri Lubkovich - red.)," scrie Klymenko pe Facebook.

Potrivit acestuia, la moment se cunoaște despre un total de 16 morți, inclusiv 2 copii. Dintre aceștia, 9 se aflau la bordul elicopterului.


"22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile relevante și specializate lucrează la fața locului. Locul incidentului este în curs de examinare", a adăugat Klymenko.

Anterior, a devenit cunoscut că un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale din orașul Brovary. În timpul tragediei, copiii și angajații instituției se aflau în grădină. Incidentul a fost confirmat în biroul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski. "Brovary. Un aparat e zbor s-a prăbușit peste un obiect de infrastructură socială. Aflăm informații despre victime și împrejurări. Serviciul de Stat de Urgență și toate serviciile sînt deja în funcțiune", a scris Kiril Timosenko, șef adjunct al biroului președintelui Ucraina.

1
0
0
5
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?