X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Rusia consideră posibilă înghețarea relațiilor cu Cehia

19 apr. 2021,, 14:00   Externe
2798 1

Relațiile dintre Rusia și Cehia ar putea fi înghețate dacă Praga va continua politica de acuzații în adresa Moscovei.

Astfel de consecințe au fost admise de primul vicepreședinte al Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Consiliului Federației Vladimir Djabarov. Cuvintele sale sînt citate pe canalul SenatInform Telegram luni, 19 aprilie.

Potrivit lui, acum este inoportun să se încheie relațiile și ar fi mai bine să se evite acest lucru, deoarece va fi dificil să se restabilească ceea ce a fost pierdut.

„Republica Cehă a acuzat Rusia absolut iresponsabil, agățîndu-se de argumente inventate. Acest lucru ne vorbește că ei pur și simplu au realizat decizia de a sprijini americanii într-un moment dificil, cînd a fost divulgată participarea SUA la tentativa de asasinare a lui Alexandr Lukașenko și de lovitură de stat”, a spus senatorul.

În ajun, Moscova a declarat 20 de angajați ai Ambasadei Cehiei persona non grata, aceștia trebuie să părăsească țara pînă la sfîrșitul lunii aprilie. Cinci diplomați vor fi lăsați să lucreze la Ambasada Cehiei în Rusia. Această decizie a fost un răspuns la acțiunile autorităților cehe, care la 17 aprilie au anunțat expulzarea a 18 diplomați ruși din țară. Aceștia sînt suspectați că lucrează pentru serviciile speciale rusești, pe care Praga le consideră a fi implicate în exploziile din Vrbetica în 2014.


Exploziile din Vrbetica au avut loc la 16 octombrie 2014, ucigînd două persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?