X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

România, pregătită să joace un rol cheie în reconstrucția Ucrainei

5 dec. 2023,, 21:45   Externe
2469 1

Premierul României, Marcel Ciolacu, consideră că țara sa poate juca un rol cheie în reconstrucția Ucrainei după încheierea războiului din această țară.

El a declarat acest lucru în cadrul unei întîlniri cu secretarul de stat american Anthony Blinken, relatează "Adevărul European".

În special, Ciolacu a spus că, în acest context, printre punctele forte ale României se numără securitatea, proximitatea geografică, legăturile maritime, fluviale, feroviare și rutiere - oportunități care ar putea interesa companiile americane care doresc să participe la reconstrucția Ucrainei.

"România va continua să sprijine Ucraina atît timp cît va fi nevoie", a adăugat premierul romîn, referindu-se și la procesul de reconstrucție.

"Sîntem recunoscători României pentru asistența acordată Ucrainei și pentru cooperarea la Marea Neagră. Țările noastre cooperează îndeaproape și în domeniul civil, vom coopera foarte strîns și în viitor, iar consecințele vor fi vizibile în progresele care vor fi realizate", a spus Blinken.

6
6
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?