Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rogozin a îndemnat să se creeze o rachetă supergrea

15 dec. 2020,, 11:50   Externe
4578 2

Vehiculul rus de lansare supergreu ar trebui creat pe baza unor soluții tehnice fundamental noi, a declarat marți șeful Roskosmos Dmitri Rogozin.

„CSG (complexul supergreu - nota TASS) este o șansă de a tăia un colț, un subiect care ar trebui să dea un impuls puternic industriei pentru dezvoltare. Prin urmare, nu aș purcede la crearea CSG pe baza soluțiilor existente, chiar dacă acestea sînt încă bune și încă sînt competitive”, a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, acest vehicul de lansare are nevoie de un motor principal fundamental nou, care să permită realizarea „redundanței la cald” și utilizarea multiplă. „Acesta trebuie creat cu utilizarea pe scară largă a tehnologiilor aditive pentru a reduce costurile de producție în serie”, a subliniat șeful Roskosmos.

De asemenea, pentru o rachetă supergrea, a specificat Rogozin, sînt necesare materiale noi ușoare pentru cilindri și rezervoare de combustibil, o producție cu costuri reduse, cu minimizarea costurilor generale, cu logistică bine gîndită pentru transportul produselor finite la cosmodrom.

„Ei bine, ar trebui să se înțeleagă, de asemenea, că CSG nu va zbura la fel de des ca rachetele„ de lucru” din clasa mijlocie și, prin urmare, lucrul la module universale de rachete pentru o rachetă supergrea ar trebui să ne conducă la crearea unui prototip de vehicul de lansare de clasă medie (vehicul de lansare - nota TASS) pentru înlocuirea completă a legendarului și îndrăgitului vehicul de lansare Soiuz-2”, a precizat Rogozin, subliniind că acest lucru ar trebui să se întîmple în următorul deceniu.


Potrivit tass.ru, anterior șeful Roskosmos Dmitri Rogozin a declarat într-un interviu cu Andrei Vandenko în cadrul proiectului special al TASS „Pervîe lița”, că costul creării rachetei supergrele Enisei ar fi de aproximativ 1 trilion de ruble. Șeful Roskosmos a menționat că racheta va fi de 15 ori mai puternică decît rachetele din clasa medie Soiuz-2; va necesita, de asemenea, crearea propriului său complex de lansare la cosmodromul Vostocinîi. El a reamintit că, în conformitate cu decretul prezidențial, Enisei urmează să zboare în 2028.

După cum a raportat Rogozin mai devreme, vehiculul rus de lansare supergreu Enisei va fi asamblat conform principiului unui constructor tehnologic - fiecare piesă ar trebui să devină un articol independent. În prima etapă, va trebui să lanseze încărcături cu greutatea de peste 70 de tone pe orbita Pămîntului.

Rampa de lansare a acestei rachete va fi construită la cosmodromul Vostocinîi. De asemenea, racheta este planificată să fie utilizată pentru misiuni pe Lună, inclusiv aterizarea cosmonauților ruși pe suprafața satelitului natural al Pămîntului. Potrivit calculelor Roskosmos, Enisei va putea transporta pe orbita Lunii o sarcină utilă de 27 de tone.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?