Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Reacția lui Biden la desfășurarea de arme nucleare de către Rusia în Belarus

27 mai. 20:30   Război în Ucraina
3107 1

Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat la semnarea acordului privind desfășurarea de arme nucleare rusești în Belarus, transmite RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al Casei Albe.

Întrebat despre reacția sa la relocarea de către Rusia a armelor nucleare tactice în Belarus, Biden a declarat: "Reacția mea este extrem de negativă".

Anterior, miniștrii Apărării din Rusia și Belarus au semnat un acord privind amplasarea armelor nucleare tactice rusești în Belarus.

În special, partea rusă va oferi Minskului sistemul de rachete Iskander-M, care este capabil să folosească rachete cu armament nuclear.

La rîndul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că unele avioane belaruse au fost deja reechipate pentru posibila utilizare a armelor nucleare. El a adăugat că militarii au fost de asemenea instruiți în mod corespunzător.


Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a reacționat la semnarea acordului privind relocarea armelor nucleare, afirmînd că Bruxelles-ul condamnă o astfel de decizie a Kremlinului. În același timp, el a subliniat că documentul contrazice memorandumul de la Budapesta.

6
2
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?