X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Putin spune cînd va fi "pace în Ucraina"

14 dec. 2023,, 15:07   Externe
4230 0

Va fi pace în Ucraina atunci când Rusia își va atinge obiectivele. Despre aceasta a declarat președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit acestuia, Rusia va continua să insiste pe "denazificarea și demilitarizarea” Ucrainei și consacrarea statutului său neutru.

"Pace va fi atunci cînd ne vom realiza obiectivele. Acestea rămîn neschimbate - denazificarea Ucrainei, demilitarizarea șu statutul său neutru, a spus Vladimir Putin în timpul "Bilanțului anului".

Potrivit lui, pe teritoriul Ucrainei sînt în creștere "sentimentele fasciste", deoarece "nazistul Bandera a fost ridicat la rangul de erou național", iar "șeful administrației de la Kiev ovaționează în picioare un soldat SS".

El a mai spus că "lovitura de stat" din Ucraina "a fost necesară pentru SUA" pentru a crea "conflicte". "Acestea au fost gestionate de "acoliții" din SUA, iar europenii s-au prefăcut că nu știu nimic".


Potrivit liderului rus, nu este nevoie de un al doilea val de mobilizare. Șeful statului rus a menționat că în timpul mobilizării parțiale au fost recrutate 300 de mii de persoane. Putin a mai precizat că mobilizații din primul val "au luptat foarte bine".

În același timp, președintele rus a reiterat pretențiile teritoriale față de Ucraina. Potrivit acestuia, Rusia, după prăbușirea URSS, "a acceptat plecarea teritoriilor strămoșești, dar a acordat importanță sentimentelor pro-rusești din sud-estul Ucrainei". Odesa, a declarat el, "este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru".

Potrivit lui Putin, "războiul cu Ucraina este ca un război civil între frați" pe care Rusia a fost "forțată să îl înceapă". El a spus că "Rusia era pregătită să se împace cu pierderea unor teritorii istorice, dar politicile Occidentului și ale Kievului au forțat Moscova să ia contramăsuri".

"Crimeea și întreaga regiune a Mării Negre au revenit Rusiei ca urmare a războaielor Rusiei cu Turcia. Ce legătură are acest lucru cu Ucraina? Odesa este un oraș rusesc în general. Știm asta. Și toată lumea știe despre asta", a declarat președintele rus.

Putin a mai spus că "Ucraina nu produce aproape nimic pe cont propriu și primește arme de la alte țări pe gratis, dar acest lucru nu va dura mult timp".

55
0
0
4
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?