X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Putin numește statutul de non-aliniat al Ucrainei extrem de important pentru Rusia

16 oct. 2023,, 13:00   Externe
3537 0

Rusia consideră că statutul de țară nealiniată al Ucrainei este extrem de important pentru Rusia, deoarece este imposibil să construiești securitatea unor țări în detrimentul subminării securității altora.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat acest lucru într-un interviu pentru Corporația China Media. "Am vorbit despre faptul că nu se poate construi securitatea unor state pe baza subminării securității altora, securitatea pentru toți ar trebui să fie aceeași. În acest sens, caracterul non-aliniat al Ucrainei este extrem de important pentru noi", a declarat liderul rus. Potrivit acestuia, Federația Rusă are dreptul de a-și asigura securitatea ca orice alt stat.

"Dacă noi credem că extinderea NATO pe seama Ucrainei reprezintă o amenințare pentru noi, cerem ca acest lucru să fie auzit", a subliniat Putin.

El a amintit că, în 1991, administrația americană de la acea vreme a promis că nu va exista o extindere a NATO spre est.

"După aceea, au avut loc cinci valuri de expansiune și, de fiecare dată, ne-am exprimat îngrijorarea. De fiecare dată ni s-a spus: da, v-am promis că nu vom extinde NATO spre est, dar acestea au fost promisiuni verbale, dar unde este hîrtia cu semnătura noastră? Nu există nicio hîrtie? Atît, la revedere", a spus președintele rus.


El a afirmat că "este foarte dificil să ai un dialog cu astfel de oameni". Ca un alt exemplu, el a citat situația cu acordurile privind programul nuclear iranian. "Mult, mult timp s-a negociat asupra programului nuclear iranian. Au căzut de acord, au ajuns la un compromis, au semnat documentele - o altă administrație [americană] a venit și a aruncat totul la gunoi, ca și cum aceste acorduri nu ar fi existat niciodată. Și cum putem negocia dacă fiecare administrație schimbă ceva de la zero, pornind de la centrul terenului?", a precizat Putin.

Potrivit lui, acest lucru "este valabil pentru orice subiect", inclusiv pentru extinderea NATO.

24
1
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?