Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Putin și prințul moștenitor saudit s-au salutat "ștrengărește"

7 dec. 2023,, 12:45   Externe
4608 0

Nimic nu poate împiedica dezvoltarea relațiilor de prietenie între Rusia și Arabia Saudită.

Este ceea ce a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul discuțiilor cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman Al Saud.

Putin a subliniat că, în ultimii șapte ani, relațiile dintre cele două țări s-au consolidat în mod semnificativ, ceea ce a fost rezultatul politicii înțelepte a regelui Arabiei Saudite, cu implicarea directă a lui Mohammed bin Salman.

Putin a reamintit că URSS a fost unul dintre primele state care a recunoscut independența Arabiei Saudite în urmă cu aproape un secol. El a remarcat că, în ciuda diferențelor în relațiile dintre cele două țări de-a lungul deceniilor, s-a ajuns acum la un nivel de cooperare inexistent pînă acum.

Președintele rus a subliniat, de asemenea, stabilitatea relațiilor politice și economice, precum și cooperarea în domeniul umanitar între Rusia și Arabia Saudită. El l-a invitat pe prințul moștenitor să viziteze Moscova, la care Mohammed bin Salman a răspuns afirmativ, promițînd că va veni în capitala rusă.


La rîndul său, prințul moștenitor saudit și-a exprimat cordialitatea și considerația față de Putin, numindu-l un "oaspete special" al regatului și menționînd că vizita sa este un eveniment semnificativ pentru guvernul și poporul saudit.

Putin a avut parte de o întîmpinare călduroasă la Riad și de tradiționala strîngere de mînă "ștrengărească", devenită tradițională pentru întîlnirile cu prințul moștenitor.

Președintele rus a sosit la Riad în seara precedentă, el a sosit cu avionul de la Abu Dhabi.

42
2
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?