Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Putin: „Rusia este gata pentru negocieri cu Statele Unite privind stabilitatea strategică”

20 feb. 22:45   Externe
1866 0

Președintele rus Vladimir Putin a fost de acord cu opinia ministrului Apărării, Serghei Șoigu, potrivit căreia Statele Unite, discutînd subiectul armelor nucleare rusești în spațiu, „încearcă stîngace să împingă Rusia către un dialog privind stabilitatea strategică”.

Putin a subliniat că Rusia nu a renunțat niciodată dialogul pașnic atît în problema stabilității strategice, cît și în ceea ce privește Ucraina, relatează kommersant.ru.

„Statele Unite și Occidentul, pe de o parte, cer înfrîngerea strategică a Rusiei și, pe de altă parte, se presupune că vor să discute cu noi despre stabilitatea strategică, crezînd că o problemă nu are nicio legătură cu cealaltă. Acest lucru nu va fi posibil. Dacă ei încearcă să ne provoace o înfrîngere strategică, atunci trebuie să ne gîndim la ce înseamnă stabilitatea strategică pentru țara noastră”, a spus Putin.

În același timp, Vladimir Putin a indicat că contactele cu Statele Unite privind stabilitatea strategică prin Ministerul Apărării și Ministerul Afacerilor Externe sînt „desigur posibile”.

„Nu respingem nimic, nu renunțăm la nimic, dar trebuie să ne clarificăm cu ceea ce vor ei. De obicei doresc să obțină avantaje unilaterale. Acest lucru nu se va întîmpla”, a conchis Putin.

15
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?