X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

SUA cer Indiei și Chinei să influențeze Rusia

18 feb. 20:00   Externe
2400 0

Secretarul de stat american Anthony Blinken a discutat cu miniștrii de Externe ai Chinei și Indiei, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, despre probabilitatea ca Rusia să desfășoare arme nucleare în spațiu și i-a îndemnat să influențeze Moscova, relatează The New York Times (NYT).

Potrivit ziarului, la o întîlnire cu Wang Yi și Subramanyam Jaishankar, secretarul de stat american a declarat că liderii Chinei și Indiei, Xi Jinping și Narendra Modi, sînt cei care ar trebui să-l descurajeze pe Vladimir Putin să facă un pas "care s-ar putea transforma într-o catastrofă".

În special, Blinken a precizat că orice explozie nucleară în spațiu ar distruge nu doar sateliții americani, ci și pe cei chinezi și indieni. În plus, utilizarea unor astfel de arme ar putea perturba sistemele de comunicații globale, ceea ce ar duce la întreruperi în toate domeniile, de la serviciile de urgență la comunicațiile mobile, potrivit oficialilor și analiștilor americani. În plus, resturile rezultate în urma exploziei vor face dificilă sau imposibilă navigația pentru toți sateliții, scrie NYT.

Ce informații a împărtășit Blinken cu șefii Ministerului de Externe nu este clar. NYT notează că unii oficiali americani din domeniul serviciilor de informații s-au opus ca autoritățile să împărtășească informații cu alte țări, dar alții au cerut ca suficiente informații să fie împărtășite cu India și China pentru a le "convinge de gravitatea amenințării".

3
12
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?