X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Putin a numit ceea ce se întîmplă în jurul Ucrainei o chestiune de viață și de moarte pentru Rusia

18 feb. 16:00   Externe
3243 0

Pentru Occident, situația din Ucraina este doar o chestiune de poziție tactică, dar pentru Rusia este o chestiune de viață și de moarte.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin.

Așa a răspuns șeful statului rus la o întrebare despre partea istorică a recentului interviu cu Tucker Carlson, în care a vorbit despre originile statalității ruse.

Potrivit acestuia, era important atît pentru ascultătorii ruși, cît și pentru cei străini să înțeleagă cît de sensibil și de important este „tot ce se întîmplă în direcția ucraineană” pentru Rusia.

"Pentru ei, aceasta este o îmbunătățire a poziției lor tactice. Dar pentru noi, aceasta este soarta, aceasta este o chestiune de viață și de moarte. Am vrut ca oamenii care ascultă asta să înțeleagă acest lucru. Dacă a avut succes sau nu, nu eu sînt cel care să judece”, a spus Putin.


Președintele Federației Ruse a remarcat că partea din interviul său cu jurnalistul american Tucker Carlson, în care vorbește despre originile statului rus, nu va fi ușor de perceput pentru telespectatorii occidentali, dar este important ca cei din străinătate să înțeleagă cum gîndește Rusia.

"De fapt, rădăcinile statului rusesc, desigur, sînt mult mai adînci. Dar am dat cea mai faimoasă teorie de origine normandă. Și cred că pentru un ascultător, privitor occidental, nu a fost ușor - mai ales pentru americani. Istoria Statelor Unite numără ceva mai mult de 300 de ani, iar eu am început din anul 862. Deci cred că pentru publicul american nu a fost ușor de înțeles. Dar totuși, cred că pentru noi înșine și cu atît mai mult pentru ascultători și telespectatori în străinătate, este încă important să înțelegem procesul gîndurilor noastre, să înțelegem starea noastră, să înțelegem cît de sensibil și important este pentru țara noastră – tot ce se întîmplă în direcția ucraineană”, a spus Putin în interviul oferit lui Pavel Zarubin, ca răspuns la întrebarea dacă partea „istorică” va fi acceptată în comunitatea occidentală.

El a remarcat, de asemenea, că teoria normandă a originii statului rus este doar una dintre teorii, iar ilustrul savant Mihail Lomonosov, în special, a supus-o criticii.

„Și probabil are dreptate că, de fapt, statalitatea rusă a apărut mai devreme, deoarece chiar dacă aderăm la teoria normandă - dacă novgorodienii l-au invitat pe Rurik să fie arbitru și apărător extern, atunci Novgorod cel puțin exista deja și avea posibilitatea să-l invite”, a remarcat Putin.

32
1
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?