X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Procuratura din Paris a deschis o procedură judiciară împotriva lui Le Pen

9 iul. 09:58   Externe
3715 0

Parchetul din Paris a deschis o procedură judiciară împotriva lui Marine Le Pen, liderul fracțiunii parlamentare Rassemblement National, fiind suspectată de finanțare ilegală a campaniei sale prezidențiale din 2022, a anunțat postul de televiziune BFMTV, cu referire la surse.

"Procuratura din Paris a lansat recent o procedură judiciară cu privire la o presupusă finanțare ilegală a campaniei lui Marine Le Pen la alegerile prezidențiale din 2022", se arată în material, relatează ria.ru.

Această decizie a fost luată în urma unei semnalări în aprilie a Comisiei Naţionale franceze a Conturilor de Campanie şi Finanţărilor Poltiice (CNCCFP). Potrivit postului de televiziune, agenția a avut suspiciuni din cauza campaniei electorale nu numai în privința lui Marine Le Pen, dar ancheta judiciară a fost lansată anume împotriva ei.

În conformitate cu legislația franceză, la fiecare scrutin, candidaţii nu au voie să depăşească un plafon de cheltuieli stabilit de lege. În cazul în care au respectat regulile stabilite, statul le rambursează o parte a acestor cheltuieli de campanie. În caz contrar, CNCCFP le poate ”reforma” contul de campanie, reduce rambursarea de la stat şi eventual sesiza justiţia pentru a ancheta.

Anume în baza acestui fapt, comisia a emis o astfel de semnalare, a precizat postul de televiziune.

4
2
1
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав