Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Principala organizaţie de trafic de droguri din Balcani a fost destructurată

12 mai. 2023,, 12:15   Externe
3008 0

Treisprezece presupuşi baroni ai drogurilor, bănuiţi că sînt responsabili ai Cartelului Balcanilor care a expediat în Europa mari încărcături de cocaină provenind din America de Sud, au fost arestaţi joi în Serbia, a anunţat poliţia.

Această operaţiune, realizată în întreaga Serbie în cooperare cu agenţiile europene Europol şi Eurojust, a permis destructurarea "principalei organizaţii criminale de trafic de droguri din Balcani", potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, citat de Agerpres. Persoanele arestate, doi responsabili şi unsprezece şefi de bande din cartel, se numără printre cei mai mari traficanţi de droguri din Balcani, potrivit ministerului, transmite Digi.

"Cartelul este, în opinia noastră, responsabil de expedierea în Europa a mai multor încărcături de cocaină provenind din Columbia, Brazilia, Ecuador, dar şi din Africa de Vest", a declarat ofiţerul de poliţie Ninoslav Cmolic citat în comunicat. Operaţiunea s-a derulat în mai multe oraşe din Serbia şi în aproximativ douăzeci de locuri de unde au putut fi confiscate sume mari de bani şi arme, potrivit poliţiei.

Aceşti presupuşi baroni ai drogurilor sînt implicaţi în traficul a cel puţin şapte tone de cocaină confiscate în 2020 pe insula olandeză Aruba, în Belgia şi Olanda, a precizat ofiţerul de poliţie. Serbia face parte din aşa-numita rută a Balcanilor folosită de grupurile criminale pentru traficul de droguri, arme şi persoane cu destinaţia Europa de Vest.

În Croaţia vecină, opt persoane au fost inculpate în aprilie pentru trafic de cocaină din America de Sud în valoare de 16 milioane de euro şi cu destinaţia mai multe ţări europene. Presa croată a indicat că aceste persoane erau suspectate că fac parte din filiala croată a "reţelei cocainei" legată de fostul traficant de droguri Darko Saric, care se află în închisoare în Serbia.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?