X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Presiuni tot mai mari pentru încetarea focului între Israel și Hamas

5 mar. 08:15   Externe
2780 0

Trimiși ai grupării militante palestiniene și ai Statelor Unite erau așteptați să se întîlnească cu mediatori din Qatar și Egipt pentru a treia zi de negocieri privind un armistițiu de șase săptămîni, schimbul a zeci de ostatici rămași în Gaza pentru sute de prizonieri palestinieni și fluxul de ajutor către Gaza.

Delegații israelieni au stat pînă acum departe de negocieri, în ciuda presiunii diplomatice tot mai mari pentru un armistițiu înainte de Ramadanul de la începutul săptămînii viitoare, relatează news.ro.

Presa israeliană a relatat că mediatorii țării au boicotat discuțiile după ce Hamas nu a reușit să furnizeze o listă a ostaticilor în viață. Liderul principal al Hamas, Bassem Naim, a declarat însă pentru AFP că detaliile privind prizonierii „nu au fost menționate în niciun document sau propunere care a circulat în timpul procesului de negociere".

Israelul a declarat că, în opinia sa, 130 dintre cei 250 de prizonieri luați de Hamas în atacul din octombrie care a declanșat războiul au rămas în Gaza, dar că 31 au fost uciși.

Pe măsură ce condițiile din teritoriul palestinian asediat se deteriorează și spectrul foametei planează, Israelul se confruntă cu reproșuri tot mai aspre din partea aliatului său principal, Statele Unite.


Vicepreședintele Kamala Harris și-a exprimat „profunda îngrijorare cu privire la condițiile umanitare din Gaza" în timpul discuțiilor purtate luni la Washington cu Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian.

1
0
1
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?