Președintele Ucrainei a anunțat despre prelungirea acordului cerealier cu 120 de zile

17 noi. 2022,, 17:00   Război în Ucraina
1823 0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat prelungirea acordului privind transportul cerealelor pentru 120 de zile.

Despre aceasta el a scris joi, 17 noiembrie, pe Twitter.

"Acordul privind cerealele a fost prelungit cu 120 de zile. Ucraina, împreună cu [secretarul general al ONU] Antonio Guterres și [președintele Turciei, Recep] Tayyip Erdogan, au luat o decizie cheie cu privire la lupta globală împotriva crizei alimentare. Așteptăm un anunț oficial din partea partenerilor noștri-ONU și Turcia", a spus președintele ucrainean.

Anterior, ONU a precizat că păstrează un "optimism prudent" cu privire la prelungirea inițiativei cerealiere din Marea Neagră. O sursă din cadrul Organizației Internaționale a menționat că acordul va fi prelungit.

Acordul privind exportul de alimente din Ucraina a fost încheiat pe 22 Iulie pentru 120 de zile. El va fi în vigoare pînă pe 19 noiembrie. Dacă niciuna dintre părți nu va fi împotrivă (Rusia, ONU, Ucraina, Turcia), acordul se prelungește automat.

Rusia a decis să reia participarea la acordul privind cerealele pe 2 noiembrie. Ministerul Apărării a explicat acest lucru prin faptul că partea rusă a primit garanțiile necesare din partea Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?