Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Polonia a găsit o soluție pentru ca armele și ajutorul umanitar să ajungă în Ucraina fără întîrzieri

22 feb. 18:45   Externe
3192 0

Polonia va adăuga punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, precum și secțiuni de drumuri și căi ferate pe lista infrastructurilor critice. Acest lucru va face posibilă eliminarea obstacolelor de la graniță pentru furnizarea de arme și ajutor umanitar.

Acest lucru a fost comunicat de RBC-Ucraina cu referire la premierul polonez Donald Tusk, citat de TVN24.

El a menționat că Polonia trebuie să asigure capacitatea deplină a frontierelor pentru încărcăturile militare și ajutorul umanitar.

Prim-ministrul polonez a subliniat că "este o chestiune care ține de următoarele ore". Tusk a explicat că inovația "va însemna un alt tip de regim organizatoric la punctele de trecere a frontierei și pe drumurile și pistele de acces la frontiera cu Ucraina".

Reamintim că, în luna februarie, protestele de la granița dintre Polonia și Ucraina au fost reluate. Punctele de control sînt blocate de agricultori, iar recent aceștia au anunțat o "blocadă totală" a frontierei și au început, de asemenea, să deverseze cereale ucrainene.


Ieri, președintele Vladimir Zelenski a ținut o teleconferință privind situația de la graniță și apoi i-a invitat pe președintele polonez Andrzej Duda și pe premierul Donald Tusk să se întîlnească la graniță.

Premierul polonez Donald Tusk a anunțat că întîlnirea celor două guverne va avea loc la 28 martie la Varșovia.

3
1
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?