X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Fermierii polonezi au blocat calea ferată și au aruncat cereale ucrainene din vagon

20 feb. 14:15   Externe
2841 0

În dimineața zilei de 20 februarie, fermierii polonezi au blocat calea ferată în apropierea punctului de control Medyka-Shegini și au vărsat o parte din cerealele dintr-un tren de marfă pe șine.

Despre aceasta relatează corespondentul Suspilny, scrie Adevărul European. Radiodifuzorul public a publicat fotografii și videoclipuri cu cereale vărsate. Potrivit corespondentului, în mai puțin de jumătate de oră polițiștii au ajuns la fața locului, iar după aceea fermierii au deblocat traficul feroviar.

Unul dintre organizatorii protestelor, Roman Kodruv, a explicat acțiunile protestatarilor drept „emoții”, deoarece fermierii „sînt în disperare din cauza afluxului de cereale din Ucraina”. Fotografii de la fața locului au fost publicate și de agenția poloneză PAP.

Un astfel de incident anterior cu cereale vărsate a avut loc cu camioane care trebuiau să transporte cereale în tranzit prin Polonia, la punctul de control Dorogusk, la începutul lunii.

Procuratura investighează acțiunile de atunci ale protestatarilor, iar guvernul polonez și-a cerut scuze pentru acest incident. Pe 20 februarie, fermierii au început un amplu protest în toată Polonia, inclusiv la granița cu Ucraina.


În ajunul protestului, ministrul polonez al Agriculturii s-a adresat fermierilor și i-a invitat pe protestatari la negocieri. Ministerul de Externe ucrainean a calificat drept un gest inacceptabil blocarea frontierei polono-ucrainene și a subliniat că astfel de acțiuni par politizate și au consecințe grave pentru Ucraina.

16
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?