Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Polonezii intenționează să blocheze frontiera ucraineană: ce au declarat jurnaliștilor

20 feb. 11:43   Externe
2494 0

Marți, 20 februarie, în Polonia, fermierii și o serie de alte comunități au anunțat o grevă de amploare, în cadrul căreia blochează drumurile de importanță națională și regională, precum și punctele de control de la granița cu Ucraina.

După cum a declarat un reprezentant al Serviciului de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei, Andrei Demcenko, în cadrul unui telemaraton, în această dimineață șase din cele nouă puncte de control rămîn blocate: "Yahodin", "Ustilug", "Ugrinov", "Rawa-Russkaya", "Shehyni" și "Krakivets". Pe toate aceste direcții, pînă în această dimineață, formează rînd aproximativ 2900 de camioane care circulă în direcția Ucrainei. În același timp, nu există nicio circulație de camioane în direcția Polonia, a relatat zn.ua.

Cele mai mari rînduri se înregistrează vizavi de punctele de control "Yahodyn" și "Krakivets". De asemenea, se știe că ieri și o parte din ziua de sîmbătă nu a fost permisă trecerea camioanelor în ambele sensuri în direcția Iahodin.

În ceea ce privește greva de astăzi din Polonia, potrivit lui Demcenko, Ucraina nu a primit informații de la partea poloneză că vor fi blocate și alte direcții.

"Trebuie ținut cont de faptul că la granița cu Polonia funcționează 9 sensuri de deplasare, dintre care 6 sînt în prezent blocate sau unde traficul este îngreunat semnificativ pentru camioane. Mai mult, dintre aceste șase - 4 sînt cele mai mari puncte de control prin care pot trece frontiera camioanele cu o greutate mai mare de 7,5 tone", a spus el.


Potrivit publicației poloneze RMF FM, fermierii și-au intensificat deja acțiunea de protest la punctul de trecere a frontierei din Doroguska – pînă la ora 18:00 nu vor permite trecerea niciunui camion care se va îndrepta spre Ucraina.

"Aceasta este forma noastră de protest. Ideea este de a face protestul mai tangibil. Încă așteptăm să vedem cine va vorbi cu noi", au declarat protestatarii reporterilor.

Agrarienii polonezi cer, în primul rînd, restricții asupra importurilor de produse agricole din Ucraina, pentru că, în opinia lor, acestea "distrug Polonia".
Pe lîngă blocarea frontierei, polonezii vor bloca drumurile din marile orașe. În special, traficul în Cracovia a fost deja blocat de dimineață. În orașe, ar putea exista dificultăți în blocarea ieșirilor din oraș și a deciziilor majore.

10
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?