Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Elon Musk spune că boicotarea X de către agenţii de publicitate ar putea „ucide” platforma

30 noi. 2023,, 21:30   Externe
2755 0

Boicotarea reţelei de socializare X (fostul Twitter) de către agenţii de publicitate ar putea „ucide” platforma, a declarat miercuri Elon Musk.

El şi-a cerut scuze pentru un mesaj controversat, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Mai multe mari companii americane, printre care Apple, operatorul de cablu Comcast şi Disney, au suspendat difuzarea reclamelor lor pe X după ce Elon Musk a transmis o teorie a conspiraţiei antisemite pe site.

Acestea s-au alăturat altor agenţi de publicitate care au abandonat deja platforma după ce organizaţia de supraveghere a presei Media Matters a observat că reclame ale unor mărci importante au apărut pe un cont neonazist.

„Îmi pare rău pentru acea postare", a declarat Elon Musk despre publicaţia sa, catalogată drept antisemită, într-un interviu public la evenimentul DealBook Summit găzduit de The New York Times.


„A fost o prostie din partea mea", a continuat el. "Dintre cele 30.000 (de mesaje publicate de antreprenor), acesta este poate cel mai rău şi mai stupid pe care l-am postat vreodată".

În acel mesaj, Elon Musk răspunsese unui alt mesaj care susţinea că evreii promovează "ura împotriva albilor": "Ai spus exact adevărul".

Cu toate acestea, omul de afaceri a avut cuvinte foarte dure la adresa agenţilor de publicitate care au ales să îşi suspende reclamele pe X, acuzîndu-i că "încearcă să îl şantajeze". "Duceţi-vă dracului! Este clar?", a scris el pe 29 noiembrie.

Imediat după această frază, Elon Musk s-a prefăcut că îl salută pe directorul executiv al Disney ("Hi, Bob!") Bob Iger, a cărei companie este una dintre cele implicate şi care a fost intervievat anterior la acelaşi eveniment de la New York.

Cu acea ocazie, şeful gigantului din domeniul divertismentului a justificat decizia grupului. "Să fim asociaţi în vreun fel cu acest mesaj "nu era pentru noi", a spus Bob Iger.

„Sper că vor înceta" să cumpere spaţii promoţionale pe reţeaua de socializare, le-a spus el agenţilor de publicitate. "Nu vă faceţi publicitate", i-a îndemnat el.

„Ceea ce se va întîmpla este că acest boicot va ucide compania", a avertizat Elon Musk. "Şi întreaga lume va şti că aceşti agenţi de publicitate au ucis compania".

Aproape în întregime dependentă de publicitate, chiar dacă a lansat recent formule cu plată, X era deja într-o situaţie proastă chiar înainte de această nouă controversă.

Potrivit Guideline, veniturile de la advertiseri au scăzut deja cu 54% între septembrie 2022 şi august 2023.

Potrivit unor documente consultate de The New York Times, valul recent de retrageri din partea advertiserilor ar putea priva fostul Twitter de venituri de 75 de milioane de dolari.

Miercuri, Elon Musk a lăsat să se înţeleagă că nu va plăti pentru a împiedica grupul, pe care l-a cumpărat în octombrie 2022, să nu se scufunde.

„Dacă societatea va eşua din cauza unui boicot al agenţilor de publicitate, va da faliment", a insistat el.

Potrivit companiei de analiză a datelor de piaţă SensorTower, utilizatorii lunari ai X sunt în scădere cu 45% în prima parte a trimestrului al patrulea faţă de aceeaşi perioadă din 2022.

Acţionarul majoritar a apărat gestionarea conţinutului de pe X, în condiţiile în care numeroşi observatori avertizează asupra creşterii proporţiei mesajelor de ură sau de dezinformare de cînd a preluat controlul.

„Este destul de rar ca un conţinut plin de ură să iasă în evidenţă", potrivit lui Elon Musk. "Dacă analizaţi platforma astăzi în comparaţie cu acum un an, cred că este mult mai bine".

„Aspiraţia mea este ca Platforma X să fie cea mai bună sursă de adevăr, sau cel puţin cea mai puţin inexactă", a explicat el.

Foarte criticat, chiar şi de Casa Albă, pentru mesajul său controversat, Elon Musk s-a deplasat la începutul săptămînii în Israel, unde a vizitat împreună cu premierul Benjamin Netanyahu kibbuţul Kfar Aza, atacat la 7 octombrie de combatanţi ai mişcării islamiste palestiniene Hamas.

„Nu sînt antisemit", a insistat el. "Sînt mai degrabă filosemit".

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?