Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Permise auto digitale în Franța - care șoferi le vor putea folosi

16 feb. 11:30   Externe
1641 0

Șoferii din Franța vor putea prezenta la control permisul auto și buletinul în format digital, prin intermediul unei aplicații oficiale guvernamentale pentru telefoanele mobile.

Aplicația le permite șoferilor să-și salveze electronic cărțile de identitate și permisele de conducere într-o singură locație sigură, ca parte a unei eforturi mai ample de simplificare a verificărilor făcute de organele de ordine.

Aplicația funcționează deja pentru copiile digitale ale cărților de identitate franceze încă din anul 2021. Aceasta este facultativă și nu va deveni obligatorie, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

Acțiunea de digitalizare a documentelor include și eliminarea treptată a autocolantelor de asigurări auto, care urmează să fie înlocuite cu un registru electronic din aprilie.

Autoritățile subliniază că aplicația este voluntară și că nu există planuri ca aceasta să înlocuiască permisele de conducere fizice sau cărțile de identitate.


În prezent, aplicația France Identité funcționează numai pentru deținătorii de cărți de identitate franceze și de permise de conducere franceze, care trebuie să fi fost tipărite după 2021 în formatul „carte de credit”.

Alte acte de identitate, pașapoartele sau permise auto din străinătate nu sunt acceptate în prezent. Cu toate acestea, există planuri de a include permisele de ședere în aplicație, în cursul anului 2024.

Pentru a încărca permisul de conducere francez în aplicație, trebuie să vă conectați la Mes Points Permis și să descărcați documentul de protecție a informațiilor, care în Franța se numește RIR.

Apoi, permiteți aplicației să fotografieze și să vă scaneze cartea de identitate, folosind cititorul de etichete NFC al smartphone-ului. Ulterior, puteți scana codul QR din documentul RIR pentru a încărca o copie digitală a permisului de conducere în aplicație.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?