Transnistria stiri: 1376
Eurovision stiri: 499

Vînzătorii ambulanţi de cărţi lîngă Sena - ce a decis presedintele Macron

14 feb. 23:00   Externe
2146 0

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a decis să renunţe la mutarea vînzătorilor ambulanţi de cărţi care sînt instalaţi pe cheiurile Senei, în perspectiva ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, din această vară, care va avea loc pe fluviu.

"Constatînd că nicio soluţie consensuală şi potrivită nu a fost găsită cu această categorie de persoane, președintele Franței le-a cerut ministrului de Interne şi prefectului de poliţie din Paris ca vînzătorii ambulanţi de cărţi să rămînă în locaţiile lor şi niciunul dintre ei să nu fie mutat", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Macron şi-a manifestat înţelegerea sa considerînd că este vorba de un patrimoniu viu al capitalei Franţei, notează Noi.md cu referire la digisport.ro.

Din motive de securitate, prefectura de poliţie din Paris reclama demontarea celor 604 standuri improvizate pe cheiurile Senei în vederea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 26 iulie 2024, care se va desfăşura pe celebrul fluviu.

Vînzătorii de cărţi anunţaseră pe 19 ianuarie că vor contesta în justiţie demontarea standurilor lor, făcînd apel la medierea preşedintelui Macron.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?