Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pașinean: "Baku și Erevan au reușit să ajungă la un acord"

18 noi. 2023,, 18:30   Externe
2437 0

Azerbaidjanul și Armenia au reușit să ajungă la un acord asupra principiilor de bază ale acordului de pace.

Despre aceasta a declarat premierul armean Nikol Pașinean la ceremonia de deschidere a sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE de la Erevan.

"Avem vești bune și rele despre procesul de pace armean-azerbaidjanian. Este bine că s-a ajuns la un acord asupra principiilor de bază ale păcii cu Azerbaidjanul. Acest lucru s-a întîmplat prin medierea șefului Consiliului European, Charles Michel, ca urmare a întîlnirilor mele cu președintele Azerbaidjanului (Ilham Aliyev) la Bruxelles", a declarat el.

În același timp, Pașinean a menționat că "cea mai importantă veste proastă este că încă vorbim limbi diplomatice diferite și că, de foarte multe ori, nu ne înțelegem unul pe celălalt. Există motive obiective pentru acest lucru: conflictul de zeci de ani, miile de victime, zecile de prizonieri, atmosfera de ură de zeci de ani și suspiciunile că sub declarații constructive se ascund intenții rele. În plus, ceea ce spun se aplică atît Armeniei, cît și Azerbaidjanului, într-o măsură mai mare sau mai mică".

2
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?