X 
Transnistria stiri: 1376
Eurovision stiri: 499

Orbán vrea să scoată din discuțiile de la summitul UE problema negocierilor de aderare cu Ucraina

4 dec. 2023,, 18:15   Externe
3413 0

Premierul ungar Viktor Orbán insistă că summitul UE de la jumătatea lunii decembrie nu ar trebui nici măcar să examineze problema începerii discuțiilor de aderare cu Ucraina.

Orbán a scris acest lucru pe pagina sa de Twitter (X), relatează Adevărul European.

Orbán a postat pe contul său oficial un videoclip cu un comentariu în care a calificat propunerea Comisiei Europene de aderare a Ucrainei drept "nejustificată și prost pregătită". "Această (problemă) nu are ce căuta pe agenda Consiliului European din decembrie", a adăugat premierul ungar.

În înregistrarea video, premierul ungar a afirmat că propunerea CE de a începe discuțiile cu Ucraina nu este în interesul "multor state membre", în special al Ungariei.

"Comisia ar trebui să înțeleagă că responsabilitatea sa este pregătirea slabă a reuniunii. Luați-o (propunerea) înapoi, pregătiți-o cum trebuie și reveniți cînd se va ajunge la un acord", a declarat Orbán.


Orbán s-a opus cu vehemență începerii negocierilor de aderare a Ucrainei, după ce Comisia Europeană a dat undă verde în noiembrie.

Recent, Orbán a declarat că UE ar trebui să semneze mai întîi un acord de parteneriat strategic cu Ucraina și să revină la discuțiile privind negocierile de aderare "în 5-10 ani".

Recent, Orbán a adresat o scrisoare președintelui Consiliului European în care amenința că va bloca ajutorul UE pentru Ucraina și progresele acesteia în vederea aderării la UE, dacă liderii UE nu vor fi de acord să își revizuiască întreaga strategie de sprijinire a Kievului.

Liderii UE vor analiza aceste aspecte în cadrul unui summit care va avea loc la 14-15 decembrie.

23
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?